Kupiła na wiosne nasiona Paulowni, zasialam, ładnie powschodzily, przesadziłam do doniczek, rosly , mialy coraz wieksze liście i nagle po jakichs 2--3 miesiącach zaczęly obumierać. Wypuszczały coraz mniejsze listki, a te ktore mialy zaczęły zielone opadać. Gdy sie dobrze przyjrzeć , to każdy opadly lisc jest jakby upalony, ma brązową końcówkę. W ten sam sposób wnet zaczęly obumierać rośliny. juz uschlo kilka. Chucham , dmucham, teraz wzielam już na parapet, ale dalej proces sie posuwa. Dzisiaj wyrzuciłam garść opadlych liści. Ogladałam sama i z innymi te rośliny i nie dostrzegłam żadnych oznak takiego stanu rzeczy. Ani nalotów, ani plam. Chyba wszystkie uschną. ńie mam pojęcia co może byc przyczyną. może ktoś sie spotkał z takim stanem rzeczy. Proszę o pomoc.
Artykuły sponsorowane
Bieżące wydarzenia
Polecamy artykuły

Pielęgnacja ogrodu w lutym
W lutym w zależności od pogody, można rozpocząć już prace pielęgnacyjne w ogrodzie. Gdy tylko war... » ...więcejJak ogrodzić posesję lub ogród?
Wykonanie ogrodzenia może być zdecydowanie łatwiejsze, ko... » ...więcej
Tarasowe freski z płytami Exclusive Melanż Botticelli
Powierzchnia przydomowego tarasu najczęściej łączy spokoj... » ...więcej
Tulipany - kwiaty, które krótko kwitną, ale długo mogą zdobić ogród - jak tego dokonać?
To jedne z najbar... » ...więcej
Zadbaj o swój trawnik
Koniec zimy to dobry czas aby rozpocząć pielęgnację ogrodu. Szczególnie trawniki, które długo prz... » ...więcejMagnolie – ozdoba małych i dużych ogrodów
Są to krzewy i drzewa, które w warunkach naturalnych wyst... » ...więcejWygodne podlewanie ogrodu - mobilny wąż w rolce
Każdy kto chce uprawiać własny ogródek, a nie tylko hodow... » ...więcej
Pielęgnacja ogrodu – technika zastępuje ogrodnika
Wpływ nowoczesnych technologii na ogrodnictwo, prowadzi d... » ...więcejPolecamy porady

Jak podlewać storczyki
Storczyki źle znoszą nadmiar wody. Woda pozostawiona w podstawce lub częste, obfite po... » ...więcej
Co to jest płodozmian
Fot. stock.xchng® Płodozmianem nazywamy cykliczne zmiany, uprawianych roślin z tych... » ...więcej
Konserwacja mebli ogrodowych.
Sposób konserwacji zależny jest od materiału z jakiego meble są wykonane. Drewniane, l... » ...więcej
Co to jest mikoryza?
Z ogrodu Pani Ewy Fot. Maciek To współżycie dwóch gatunków organizmów - grzybów o... » ...więcej
Jaki grill wybrać do ogrodu?
W zależności od ilości miejsca w ogrodzie, które można przeznaczyć na ustawienie grill... » ...więcejPaprocie w mieszkaniu
Paprocie lubią wilgoć, ale bez przesady. Doniczka nie powinna stać w wodzie. Można do podstawki w... » ...więcejcesarskie drzewko szczęscia
Rozpoczęty przez anna, lis 06 2009 12:21
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 06 listopad 2009 - 12:21
Napisano 08 grudzień 2009 - 08:46
Moim zdaniem stało się tak w wyniku infekcji grzybów do gleby... W okresie, kiedy siewka wzrasta, należy utrzymywać pojemniki z wodą w czystości itd...
Spróbuj Wymienić całkowicie podłoże, oczyść wcześniej pojemnik i spróbuj jeszcze raz...
Spróbuj Wymienić całkowicie podłoże, oczyść wcześniej pojemnik i spróbuj jeszcze raz...